Over mij

Mijn naam is Ester Gieles – van Haaften, samen met mijn man en kinderen woon ik sinds 2015 in Driebergen.

Sportgeneeskunde

Ik heb altijd een fascinatie gehad voor de bewegende mens, waardoor het voor mij een logische stap was om me na mijn studie geneeskunde te specialiseren in de sportgeneeskunde.

Sport & yoga

Van kinds af aan heb ik gesport, het liefst zo hard mogelijk zodat ik goed moe werd en had gezweet, dan pas was ik voldaan. In 2003 heb ik voor het eerst kennis gemaakt met yoga. Er ging een wereld voor me open. Voor het eerst ervoer ik hoe het was om te bewegen, met als ‘doel’ te luisteren wat je lichaam nodig heeft. Het bracht me rust, ruimte en een voldaan gevoel, zonder te hebben gezweet.

Tijdens mijn laatste zwangerschap in 2014 bracht yoga mij verlichting van klachten, rust en tevredenheid met wat er op dat moment was. Drie jaar daarvoor had ik een dochtertje aan het einde van de zwangerschap verloren, waardoor deze zwangerschap veel onrust en angst met zich meebracht.
Na deze zwangerschap ben ik yoga blijven doen en pakte ik mijn hobby hardlopen weer op. Ik ervoer wat een positief effect yoga op mijn lichaam en geest had en hoe dit doorwerkte in het hardlopen. Blessures waardoor ik eerder het hardlopen moest staken, voelde ik eerder aankomen. Door bewust te rekken, te luisteren naar wat op dat moment wel ging, wist ik de klachten in toom te houden. Veel sporters met overbelastingsklachten die ik begeleidde in mijn sportgeneeskundige praktijk bleken ook baat te hebben bij het beoefenen van yoga.

Yoga-opleiding en yoga-lessen

Deze ervaringen en mijn nieuwsgierigheid naar waarom yoga zo’n positief effect heeft op je lichaamsbeleving, maar ook je geestelijk welzijn, heeft mij in 2016 doen besluiten te starten met de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte.
Mijn kennis vanuit de sportgeneeskunde neem ik mee in mijn yogalessen. Op deze manier wil ik iedereen in beweging krijgen en houden!