Yoga voor mannen

Waarom yoga voor mannen? 

Omdat yoga voor mannen evenveel kan betekenen als voor vrouwen. Alleen doen mannen minder vaak yoga dan vrouwen en dat is zonde! Ik ben erachter gekomen dat het voor sommige mannen een drempel is om aan te sluiten bij een les die voornamelijk uit vrouwen bestaat. Daarnaast zweeft helaas het idee rond dat yoga zweverig zou zijn en alleen toegankelijk voor lenige mensen. Ik zie mezelf als de personificatie van het tegendeel. Vanuit mijn sportmedische achtergrond hebben mijn lessen een aardig fysieke insteek, waardoor je steviger met beide voeten op de grond komt te staan. Uit je hoofd, mobiel of laptop en in je lichaam. Daarnaast zou ik mijn fysieke gestel niet zozeer als lenig omschrijven. En dat heeft ook voordelen. Hierdoor voel je gemakkelijker aan waar een oefening voor bedoeld is en kun je je beter concentreren (als je maar blijft ademen :-)).

Kan ik yoga combineren met sporten?

JA! Yoga is ontzettend goed te combineren met sporten. Bij yoga leer je te voelen wat er in je lichaam gebeurt, waardoor je het eerder aanvoelt als er iets niet goed gaat in je lichaam. Een spier, pees of gewricht dat overbelast wordt door een bepaalde trainingstechniek – of intensiteit. Vermoeidheidsklachten die aangeven dat je ziek gaat worden of die ontstaan doordat je het te druk hebt. Bij drukte/stress maakt je lichaam stresshormonen aan, waardoor je belastbaarheid omlaag gaat. Door je training hierop aan te passen, kun je blessures voorkomen. Als je op een gegeven moment ook gaat aanvoelen dat de emmer gaat overlopen, nog voordat het gebeurt, kun je zelfs (langdurige) stress voorkomen.

Maar jij bent toch een vrouw?

Yes, ik ben een vrouw en toch de aangewezen persoon om mannen yogales te geven. De kennis en ervaringen die ik heb opgedaan in de begeleiding van (mannelijke) sporters als sportarts, als stuurvrouw bij een mannen roeiboot en als sportinstructrice op een sportschool kan ik hierbij goed gebruiken. Daarnaast kan het feit ik een vrouw ben een opening zijn een deel van jezelf te ontdekken die je nog niet kende.

Andere nieuwsberichten

Ik versus wij

Chakrafilosofie De yogaleer is gebaseerd op de chakrafilosofie, een eeuwenoude filosofie die de verschillende bewustzijnsniveau’s die je als mens in je draagt

Sorry…

‘Sorry seems to be the hardest word’ …zong Elton John. Toch krijg ik regelmatig sorry te horen. Sorry’s die mijns inziens niet

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top